Gulbis Vimbldonas čempionātā šodien tiekas ar titulēto Džokoviču

Latvijas tenisists Ernests Gulbis šodien aizvada Vimbldonas čempionāta trešās kārtas maču, tiekoties ar titulēto serbu Novaku Džokoviču.Abi tenisisti šodien centrālajā laukumā aizvadīs pēc skaita otro maču, tāpēc tas varētu sākties ap plkst.17 pēc Latvijas laika.

Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodas vien 589.vietā, kamēr Džokovičs ir planētas ceturtā rakete, bet Vimbldonas čempionātā viņš izlikts ar otro numuru.

Astotdaļfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar kādu no Francijas tenisistiem – sacensību 15.numuru Gaelu Monfisu vai Adrianu Manarino.

Gulbis Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā ar 6-1, 6-1, 6-2 uzvarēja veterānu Viktoru Estrelju-Burgosu no Dominikānas Republikas, 13 mēnešu laikā tiekot pie pirmās uzvaras ATP tūres pamatsacensībās, bet otrajā kārtā skatāmā duelī ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) pieveica titulēto argentīnieti Huanu Martinu del Potro un otro reizi karjerā sasniedza šo sacensību 1/16 finālu.

Par trešās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus, kas ir vairāk nekā viņš iespēja 12 iepriekšējos mēnešos kopā, kad cīnījās ar traumām. Tas viņam garantējis arī Latvijas pirmās raketes goda atgūšanu, jo jau tagad zināms, ka viņš piedzīvos kāpumu par vairāk nekā 200 vietām. Valsts pirmais numurs vēl šobrīd ir Miķelis Lībietis, kurš planētas rangā atrodas 479.vietā.

Tikmēr Džokovičs pirmajā kārtā ar 6-3, 2-0 bija vadībā pret Slovākijas tenisistu Martinu Kližanu, kad pretinieks dueli traumas dēļ nevarēja turpināt, bet otrajā kārtā serbs ar 6-2, 6-2, 6-1 pārliecinoši pārspēja čehu Adamu Pavlāseku.